30. april 2017.

 
 
Dža ili Bu
Centar za kulturu Božidarac
30.04.2017.

 
  Trideset godina svoga postojanja i karijere beogradska grupa Dža ili Bu je proslavila nastupima 28. i 29. aprila u uzavrelom Božidarcu (ranije NU Božidar Adžija). Evo pregleda subotnjeg koncerta.



Posle simpatičnih gostiju, varaždinsko-užičkog ska/punk/rock benda MamurlooK, Nebojša Simeunović Sabljar i saborci su krenuli tačno u 22 časa. Oštro i beskompromisno izdvojili su najbolje pesme sa ranijih albuma ali i pesme sa najnovijeg izdanja "Sedma sila".



Započeli su sa "Glumac", " Hajde" i "Fliperaški san", zatim presecali sa novim pesmama "Zauvek ", "Crno sunce" i "Gasio sam mrak". Pozvali su i Ziggyja bivšeg gitaristu i s njim izveli "Rizik" i "Kao da ničeg nema".



Visokooktanski rok u njihovom izvođenju je naveo delove publike na visokokvalitetnu "šutku". Letelo je i pivo ali srećom ne u velikim količinama. Kako je bilo dan pre na prvom rodjendanskom koncertu mogu samo da zamislim!



U pesmama "Aljaska" i "Proleće" pridružio im se Duško Milojević na bas gitari . Grupa je izvela i najpoznatije pesme kao što su "Metak", "Živeo Staljin" , "Večna lovišta" i "Najači samo ostaju".



Vrhunac koncerta je usledio pri izvođenju pesme "Diktatore". Nastala je opšta euforija u publici. Ništa lošije nije prošla ni njihova verzija pesme "Odiseja" Lea Martina a i "Raskršće" posvećenu prvom pevaču Zoranu Radičeviću.



Posle 100 minuta svirke bez prestanka Dža ili Bu su završili zvanični deo koncerta. Uz skandiranje brzo su se vratili na bis i... stavili fantomke! Tako opremljeni izveli su još jednom "Diktatore" pred raspamećenom publikom. Nakon nje su izveli i numeru "Zanimljiva biografija" i ljubavnu "Kraljica pica parka".
Posle puna dva sata svirke napustio sam Božidarac "napunjenih baterija" i otišao u prohladnu beogradsku noć.

Fotografije sa koncerta

tekst - slobodan vlaketić
FOTO & video - nebojša mićković

 
 

koncerti


Michelle Gurevich (Chinawoman)
Dom omladine Beograda
18.03.2017.




Luna
Mikser House Beograd
31.03.2017.




Letz Zep
Dom omladien Beograda
09.04.2017.